Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
17.12.2013.

Primopredaja dužnosti direktora Inspektorata odbrane



Danas je izvršena primopredaja dužnosti direktora Inspektorata odbrane, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Dosadašnji direktor general major Jovica Draganić, koji odlazi na dužnost zamenika načelnika Generalštaba, predao je dužnost general majoru mr Goranu Radovanoviću.

Ministar Rodić čestitao je na novim dužnostima generalima Radovanoviću i Draganiću i poželeo im uspeh u radu.

Inspektorat odbrane ima važnu funkciju inspekcijskih poslova u sistemu odbrane i obavljajući svoj zadatak stiče uvid u stanje i sposobnosti komandi, jedinica i ustanova, obezbeđuje stručne i objektivne informacije organima upravljanja i komandovanja i otkriva nedostatke i eventualne nezakonitosti. Posebno važna uloga Inspektorata odbrane je da nalaže i predlaže mere za otklanjanje uočenih slabosti. Ovakva njegova uloga jača odgovornost na svim nivoima u sistemu odbrane, što je značajno za povećanje funkcionalne sposobnosti i pravilno materijalno i finansijsko poslovanje.

Imajući ovo u vidu, na današnjoj svečanoj primopredaji dužnosti načelnika Inspektorata odbrane, naglašene su lične sposobnosti generala Draganića i Radovanovića i njihova predanost poslu, zbog čega su i postavljeni na pomenute odgovorne dužnosti.