Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
04.12.2013.

Poseta ministra odbrane Republike Moldavije



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić sastao se danas sa ministrom odbrane Republike Moldavije Vitaliem Marinucom.

Ministri su potpisali Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Moldavije, čime je stvoren pravni okvir za buduće aktivnosti u oblastima od obostranog interesa.

Istaknuta je zainteresovanost da se u narednom periodu preduzmu neophodne mere za razvijanje bilateralne vojne saradnje i jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa. Izražena je zahvalnost za odluku Moldavije da u okviru italijanskog kontigenta KFOR-a angažuje 41 vojnika.

Moldavskoj delegaciji će tokom dvodnevne posete biti predstavljeni kapaciteti Vojne akademije, Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije i Centra za mirovne operacije. Razgovaraće se o našim iskustva na putu evropskih integracija, u oblasti reforme sistema odbrane i izrade strategijskih dokumenata.

Osim sastanaka u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije predviđeni su sastanci u Narodnoj skupštini i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.