Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
21.11.2013.

Radionica o javnoj diplomatiji



Simon de Manso i Stiven Meringer iz Odeljenja za javnu diplomatiju NATO održali su danas u Medija centru „Odbrana“ radionicu o javnoj diplomatiji koju je organizovala Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane. Radionici su prisustvovali oficiri i vojni službenici koji se u komandama i ustanovama Vojske Srbije i Ministarstva odbrane bave odnosima sa javnošću i civilno-vojnom saradnjom.

Posle uvodnog obraćanja pukovnika Petra Boškovića, načelnika Uprave za odnose sa javnošću, učesnicima se video linkom iz Brisela obratila Gerlinda Najhus, šef sektora u Odeljenju za javnu diplomatiju NATO. Ona je tokom izlaganja upoznala učesnike sa osnovnim činjenicama vezanim za organizaciju i funkciju javne diplomatije Severnoatlanskog saveza.

Simon de Manso održala je predavanje o praksi koju NATO upražnjava u odnosima sa medijima. Ona se posebnu pažnju posvetila korišćenju savremenih informacionih tehnologija u kreiranju i selekciji medijskih sadržaja, te tendencijama smanjenja uloge novinara kao kreatora medijskih sadržaja.

U drugom delu radionice, Stiven Meringer održao je prezentaciju o potencijalima NATO u kreiranju različitih multimedijalnih sadržaja namenjenih medijima i praksi upotrebe društvenih mreža u komunikaciji Alijanse sa javnošću.