Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
19.11.2013.

Film „Ostvari svoj san“ prikazan u Domu Vojske Srbije



U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije večeras je premijerno prikazan film „Ostvari svoj san“ autorke Katarine Dević, studentkinje treće godine režije. Projekciji su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Rodić, državni sekretar Zoran Đorđević, predstavnici sistema odbrane, glumci, ličnosti iz javnog života, prijatelji i brojni gledaoci.

O filmu su govorili glumica Milica Milša i autorka, a u ime Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije prisutnima se obratio načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik Petar Bošković.

On je istakao da je Vojska Srbije najveći poslodavac u prethodne tri godine, i naglasio da, pored toga što misli o otadžbini, Vojska misli i o ljudima.

- Ostati u ovoj zemlji, uraditi i doprineti nešto otadžbini je velika stvar. Kako? Pa kao što je autorka rekla – tako što ćete ostvariti svoj san u Srbiji. Tome bih dodao da smo mi kampanjom „Budi profesionalac“ uspeli da zadržimo veliki broj ljudi u ovoj zemlji, rekao je pukovnik Bošković i zahvalio svima što su podržali još jedan projekat Ministarstva odbrane.

Mlada autorka Katarine Dević sopstvenim primerom pokazala je kako se bori za ostvarivanje profesionalnih i životnih ciljeva. Ona je istakla da realizacija filma ne bi bila moguća bez velike podrške Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Vojnofilmskog centra „Zastava film“.

- Hvala svim učesnicima, ljudima koji su uzor mojoj generaciji i koji su izašli u susret jednom studentskom filmu. Ideja je da mi mladi možemo da ostvarimo snove samo ako se usudimo da krenemo na taj put. Ako napravimo prvi korak, bez obzira na prepreke, možemo ostvariti sve što smo naumili, istakla je dvadesetjednogodišnja Katarina.

Poznata srpska glumica Milica Milša rekla je da je film veoma poučan i da govori kako bolje sutra zavisi od nas.
- Film je kvalitetan, mudar, pametan, optimističan i zaista uliva nadu da u ovoj zemlji vredi ostati, raditi, stvarati i truditi se, poručila je glumica.

Cilj filma jeste da inspiriše mlade kako bi se pokrenuli u životu i krenuli ka svojim željenim karijerama.

Specijalni gosti u filmu su Vlade Divac, Ivan Bosiljčić, Milica Milša, Sergej Trifunović, pilotkinja Ana Tadić, članovi grupe Beogradski sindikat, Nevena Milićević, pukovnik Slađan Stamenković, doktorka Ginekološko-akušerske klinike Narodni front Sanja Jokanović, kuvar Vidoje Stančić, mladi slikari, pijanisti, fotografi i 80 plesača različitih zanimanja iz Plesnog centra „Mladost“.

Vojnofilmski centar „Zastava film“ učestvovao je u postprodukciji filma.

Pre projekcije tridesetominutnog filmskog ostvarenja prisutni su uživali u nastupu plesača Plesnog centra „Mladost“, a posle u zvucima kvarteta Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Već od narednog dana film „Ostvari svoj san“ biće prikazivan i u ostalim gradovima Srbije.