Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
16.10.2020.

Ministar Vulin: Garda Vojske Srbije nije samo za paradu



- Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Pripadnici Garde svojim ponašanjem, svojim izgledom, svojom obukom pokazuju koliko je Vojska obučena i koliko je opremljena. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica - za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju - izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon obilaska pripadnika Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje".

Prema rečima ministra odbrane, uloženo je u bolju opremu gardista naše vojske, sredstva koja koriste, a sa tim ulaganjima će se nastaviti i ubuduće.

- Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod - poručio je ministar Vulin.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović, uručio je, tom prilikom, ministru odbrane Plaketu Garde, kao i gardijsku čauru iz počasnog plotuna povodom 200 godina od Takovskog ustanka.

Tokom današnjeg obilaska, ministru odbrane prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.