Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
10.03.2020.

U Beogradu počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti




Ministar Vulin: Ovo je način da vam Srbija zahvali i kaže koliko ste izuzetni

- Predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rekao da biti pripadnik bezbednosti, bilo koje bezbednosne strukture i organizacije je više od posla - to je životna misija. To je vaš izbor, vaše opredeljenje da posvetite svoj život slobodi vaše Srbije. Ovo je način da vam se Srbija zahvali i da vam kaže koliko ste posebni, koliko ste izuzetni i koliko Srbija može mirnije i sigurnije da traje zato što ste vi tu – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se danas na polaganju kamena temeljca na lokaciji kod Pupinovog mosta u Zemunu, čime je započela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu.

Predsednik Vučić, ukazao je ministar odbrane, uvek posebno vodi računa o svakom pripadniku sistema odbrane, razmišljajući kako se osećaju i oni i njihove porodice.

- Kada rešite ovaj najveći životni problem – krov nad glavom, možete da brinete samo i jedino o onome čemu ste posvetili svoj život – a to je bezbednost i sigurnost Srbije – istakao je ministar Vulin.

On je tom prilikom naglasio da se pripadnicima snaga bezbednosti, koji svakodnevno brinu o bezbednosti naše zemlje i koji su svoj život posvetili tome da Srbija bude mirna, slobodna i sigurna, Srbija danas zahvaljuje.

Kamen temeljac zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom Vulinom, položili su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Predsednica Vlade Brnabić istakla je da i ovde u Beogradu, još jednom želi da zahvali pripadnicima snaga bezbednosti zbog svega što rade, na svoj njihovoj žrtvi i na svemu što su spremni da urade za Republiku Srbiju i sve njene građane.

- Ovo je još jedan način na koji mi kao država, kao Vlada zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem kažemo hvala i vama i vašim porodicama. U godinama pre ove, borili smo se da imate bolje uslove za vaš rad, da imate bolje plate i od uspešno sprovedenih mera fiskalne konsolidacije, koju je. takođe, pokrenuo Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade, zahvaljujući tim merama, mi smo zajedno uspeli da povećamo plate u bezbednosnom sektoru između 38 i 48 odsto. Bolji su danas uslovi, ali nisu dovoljno dobri i nastavićemo da radimo zajedno – naglasila je predsednica Vlade.

Svečanom početku radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti na lokaciji kod Pupinovog mosta u Zemunu prisustvovali su i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Među njima je i major Nevenka Darmanović na službi u Ministarstvu odbrane, koja je zainteresovana da na ovaj način, stanovima za pripadnike snaga bezbednopsti, reši stambeno pitanje.

- Što se mene tiče, u našem narodu kažu – ko čeka taj i dočeka. Nadam se da sam konačno dočekala da na ovaj način dobijem “krov nad glavom”, jer sa porodicom već 17 godina živim u kasarni – naglasila je major Darmanović dodajući da je lokacija u Zemunu veoma dobra. Ona je, takođe, izrazila zahvalnost svima koji su omogućili da se na ovaj način reše stambena pitanja za pripadnike snaga bezbednosti.