Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.11.2019.

Ministar Vulin: Brinemo o pripadnicima vojske i njihovim porodicama




Vojska Srbije svakog dana brine i vodi računa o poboljšanju životnog standarda svakog svog pripadnika, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, uručio ključeve od 24 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
- Svako ko veže sudbinu za Vojsku Srbije može da računa da će se o njemu voditi računa, da će se rešavati svi njegovi problemi pa i stambeni. Koja državna institucija može da se pohvali da svakog meseca reši stambeno pitanje za bar 20 svojih pripadnika – upitao je ministar Vulin i dodao da je Vojska Srbije tu da pomogne, vodi računa i brine o svim svojim pripadnicama.
 
Ministar Vulin je ukazao da briga o pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podrazumeva i brigu o njihovim porodicama, jer ukoliko su one sigurne i zbrinute, pripadnici Vojske Srbije mogu da se posvete onome što je najvažnije – čuvanju i odbrani naše zemlje i naše slobode. On je, takođe, dodao da se neprekidno radi na ponovnom uspostavljanju sistema koji je planski i namerno rušen kako bi nestalo i vojske, ali i Srbije.
Među onima koji su danas rešili svoje stambeno pitanje je potpukovnik Darko Kovačević iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije. Kako kaže, u dvoiposobnom stanu u bloku 62 u Novom Beogradu, živeće sa ženom i dve ćerke.
 
- Ovo je zaista jedan jako uzbudljiv trenutak. Imaću priliku da Novu godinu dočekam sa svojom porodicom u novom stanu. Oženjen sam, imam suprugu i dve ćerke, jedna je student, jedna srednjoškolac. Raduju se i one, jednako kao i ja. U narednih par dana imaćemo priliku da uđemo u stan i osmišljavamo kako ćemo ga namestiti i da se napokon skrasimo u svom domu – rekao je potpukovnik Kovačević.

Potpukovnik Dejan Ivantić iz Specijalne brigade Vojske Srbije dobio je stan u Pančevu.
 
- Rešio sam svoje stambeno pitanje posle 26 godina u službi. Uzbuđen sam, impresioniran i hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što brinu za svoje pripadnike. Za mene je ovo poseban dan – rekao je potpukovnik Ivantić.