Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
12.11.2019.

Ministar Vulin: Odnosi Srbije i Srpske sada su najsnažniji



- Do dolaska predsednika Vučića na vlast u Republici Srbiji, naša veza sa Republikom Srpskom je bila dobra, bratska i prijateljska, ali bez efekta. Sada vi imate odnose koji su najsnažniji tamo gde je najvažnije. Tu su da otvore radno mesto, tu su da se obezbedi novac koji je potreban za funkcionisanje opština, kad ga nema. Naši odnosi od dolaska Aleksandra Vučića na vlast danas su najbolji do sada, zato što su delatni, zato što su efektni i zato što stvarno menjaju život i stvarno ga menjaju na bolje – naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin danas u Drvaru, gde je sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom obišao radove na novom pogonu „Jumka“ u tom gradu.

Ukupna investicija u taj pogon je 500 hiljada evra, odnosno oko milion konvertibilnih maraka, naglasio je ministar Vulin, a opština Drvar je dobila još milion evra od Vlade Republike Srbije.

- Republika Srpska je naš prioritet, naš spoljnopolitički prioritet i uvek će biti čuvana i zaštićena, baš kao i Svi Srbi bez obzira gde oni žive – poručio je ministar Vulin danas u Drvaru.