Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
Tekst
12.11.2019.

Gala operski koncerti u Novom Sadu i Beogradu




Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” nastupiće na koncertima klasične muzike Viss d’arte , koji će se održati 12. novembra u Sinagogi u Novom Sadu i 14. novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova.

Na programu su najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara, Pučini, Verdi, Rosini, Đordano, ali i dela Mocarta, Betovena i Korsakova. Ansamblom će dirigovati maestro Emanuel Plason, jedan od vodećih francuskih dirigenata današnjice koji diriguje u Operi Bastilja u Parizu, njujorškom Metropolitenu i Rojal operi Kovent Garden u Londonu.

Na gala koncertima će nastupiti i gruzijski sopran Nino Lezava, koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru, svetski poznat tenor iz Gruzije Zurab Zurabišvili, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, jedna od najznačajnijih srpskih soprana današnjice i ujedno direktorka beogradske opere, prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran, član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.

Koncerti su pod pokroviteljstvom grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.

Pozivamo vas da medijski ispratite koncerte.

Osoba za kontakt je Helena Milošević, tel. 064 87 95 883.