Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
09.10.2019.

Ministar Vulin: Srpsko jedinstvo najbolji odgovor na bezbednosne izazove




- Najbolji odgovor na sve bezbednosne izazove jeste srpsko jedinstvo. Srbi moraju da budu jedinstveni, moraju da misle i razmišljaju jednom glavom, iz jednog centra i o jednom dobru, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na novinarsko pitanje koji je najbolji način da se regionalno odgovori na bezbednosne izazove.
 
On je istakao da ne može jedan deo Srba, gde god da žive, da pati, da strada, da bude zlostavljan, da mu se uskraćuju osnovna prava, a da ostatak za sebe govori da je u redu i da je dobro.
 
- Nije. Naučili smo da kako se odnosite prema Srbima sa kojima živite u svojim državama, tako se odnosite i prema Srbiji. Kako mislite i kako radite Srbima sa kojima živite van granica Srbije, to biste radili i to mislite Republici Srbiji. To Srbija zna i zato nijedna važna i velika politička odluka koju donosi predsednik Vučić nije doneta a da svi Srbi, bez obzira gde žive, nisu bili konsultovani i da se sa njima nije dugo i pažljivo razgovaralo i da se vodilo računa kakva će određena odluka imati efekat na Srbe, ma gde oni žive. Mi smo jedno i treba da mislimo o najvažnijim nacionalnim pitanjima na isti način. Naravno da svi Srbi, bez obzira gde žive, moraju da budu u političkom, kulturnom i svakom drugom jedinstvu sa svojom maticom, sa svojim Beogradom. Nikako drugačije. Budemo li mislili da svako od nas može pojedinačno da se izbori za svoje interese – ne može i nestaće kao što su uvek nestajali Srbi koji su se okretali od svog Beograda, naglasio je ministar odbrane.