Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
09.10.2019.

Ministar Vulin: Zabrana „Crvenoj zvezdi“, jer je simbol srpstva




 Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše zabranu Fudbalskom klubu „Crvena Zvezda“ da odigra utakmicu u Zvečanu, da je „Crvena zvezda jedan od simbola srpstva i zato nije dobrodošla gde god su neprijatelji srpstva“.
 
- Kada su šiptari ulazili u razne međunarodne sportske organizacije, onda su po međunarodnim forumima kukali, molili i govorili da to nema veze s politikom, da je to samo sport, da treba ostaviti priliku njihovoj deci,  njihovoj omladini da se bave sportom, da se takmiče sa drugima i da u tome ne može biti ništa loše. To izgleda važi samo kada su šiptari u pitanju. Kada Srbi hoće da igraju fudbal, da se takmiče, kada Srbi hoće da rade sve ono što radi bilo koji drugi fudbalski klub ili bilo koje drugo sportsko društvo, onda je Srbima to zabranjeno i zabranjeno im je policijom i nasilno, naglasio je ministar Vulin.
 
On je istakao da je „Crvena zvezda“ jedan od simbola srpstva i da je to što su šiptari uradili samo „još jedan dokaz koliko se boje Srba, koliko mrze Srbiju, samim tim koliko mrze „Crvenu zvezdu“ kao jedan od simbola srpstva“.
 
- Neće oni nas sprečiti. Teško da će oni ikada moći da imaju jednu „Crvenu zvezdu“ i da će moći da kažu za sebe da imaju i sportski duh kakav imaju Srbi i Srbija. Ovo je još jedan dokaz o toj lažnoj legendi o besi, kako šiptari imaju reč i kako je drže bezuslovno. Dali su reč da će sve biti sportski, da je njihov ulazak u UEFA i FIFA samo zbog sporta i budućnosti njihove dece i omladine. Još jedna laž se pokazala, pokazali su da su lažovi i da nemaju nikakvu besu. „Crvena zvezda“ je jedan od simbola srpstva, zato i nije dobrodošla gde god su neprijatelji srpstva, zaključio je ministar Vulin.