Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
28.09.2019.

Drugi dan „Kupa Vojske Srbije - Karađorđevo 2019“




Drugi dan manifestacije „Kup Vojske Srbije - Karađorđevo 2019“ obeležen je izložbom i javnim ocenjivanjem za licenciranje pastuva lipicanske rase i otvaranjem revijalnog dela takmičenja dvoprega i četvoroprega.

U revijalnom takmičenju vožnje preciznosti dvopreg-seniori prvo mesto pripalo je Nikoli Cvjetićaninu iz Petrovaradina, na drugo mesto plasirala se zaprega koju je vozio Akoš Berenji iz Konjičkog kluba „Favori“ a treće mesto osvojio je Stefan Stijavić iz Konjičkog kluba „Policajac“ iz Beograda. Pehare je pobednicima uručio zastupnik direktora Vojne ustanove „Morović“ potpukovnik Zoran Vudragović.

U konkurenciji dvopreg-juniori šampionski pehar odneo je Dejan Marjanović, drugo mesto pripalo je Tatjani Ćosović iz Doroslova, a treće mesto osvojio je Vladimir Milić, takođe iz Doroslova. Njima je pehare uručio predsednik Udruženja odgajivača lipicanske rase konja Vojvodine Vjekoslav Papadopolo.

U najtežoj disciplini, vožnji preciznosti za četvoroprege, pobedio je Dragan Trnjako iz Stapara, drugo mesto osvojio je Nikola Cvjetićanin iz Petrovaradina, dok je treće mesto pripalo Mihajlu Antoniću iz Sombora. Pehare im je uručio upravnik ergele „Karađorđevo“ Nebojša Zlatanović.

Sudijski kolegijum za javnu ocenu pastuva radio je u sastavu Janez Rus iz ergele „Lipica“ iz Slovenije, dr Nidal Korabi generalni sekretar LIF-a i dr Ljuba Štrbac iz Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad. Oni su ocenjivali izgled konja, temperament, hod i poslušnost.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su kulturno-umetnička društva „Šove“ iz Ravnog sela i „Koreni“ iz Bačke Palanke.

Sutra je glavni trkački dan koji će obeležiti četiri kasačke i četiri galopske trke. Centralni događaji su glavna galopska trka „Srpska konjička divizija“ i glavna kasačka trka za grla od tri godine „Čegar“.