Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
03.08.2019.

Načelnik Generalštaba u poseti Ruskoj Federaciji




Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u službenoj poseti Ruskoj Federaciji, tokom koje je imao susret sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga zemlje domaćina generalom armije Valerijem Gerasimovim i prisustvovao otvaranju „Međunarodnih vojnih igara 2019“.
 
Tokom susreta sa generalom Gerasimovim razgovarano je o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i o daljem unapređenju vojne saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije. Tom prilikom je potvrđena spremnost za nastavak svestrane saradnje u oblastima od obostranog interesa.
 
Načelnik Generalštaba je zahvalio generalu Gerasimovu na pomoći Ruske Federacije u opremanju Vojske Srbije, ističući da će naša vojska nastaviti da razvija svoje sposobnosti u saradnji sa svim partnerskim državama.
 
U parku „Patriot“ kod Moskve, general Mojsilović je prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2019“ i na poligonu „Alabino“ pratio prvu trku u disciplini „Tenkovski biatlon“ u kojoj se takmiče i pripadnici Vojske Srbije.