Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
31.07.2019.

Međunarodna vojna saradnja Srbije i Kine




Delegacija Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Republike Srbije sastala se sa delegacijom Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Narodne Republike Kine, koja je boravila u trodnevnoj poseti našoj zemlji. Kinesku delegaciju predvodila je direktorka Evroazijskog biroa Uprave za međunarodnu vojnu saradnju stariji pukovnik Ču Veivei.

Tokom susreta zaključeno je da strateško partnerstvo tradicionalno prijateljskih zemalja i naroda dobija potvrdu kroz sve sadržajniju saradnju u oblasti odbrane. Posebno je izražena zahvalnost naše strane na pomoći koju kineska strana pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uz obostranu želju da se takav vid saradnje nastavi i u budućnosti.

Na sastanku je dogovoreno da težište bilateralne vojne saradnje sa NR Kinom u narednom periodu bude priprema i realizacija posete prvog potpredsednika Centralnog vojnog komiteta NR Kine Republici Srbiji u septembru, s ciljem daljeg razvoja vojno-vojne, vojnotehničke i vojnomedicinske saradnje dve države.