Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
20.06.2019.

Ministar Vulin na sajmu u Parizu: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima



- Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana naše vojske intenzivno se razvijaju i mi ulažemo mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju. Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin na 53. međunarodnom salonu aeronautike i svemira „Pariz Er Šou 2019“ u Francuskoj.

Kako je istakao, opremanje i naoružavanje Erbasovog helikoptera H-145M našim naoružanjem izazvalo je veliku pažnju kod svih učesnika i svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na Erbasove helikoptere.

- Razgovarali smo i u francuskom Ministarstvu odbrane o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu, izjavio je ministar Vulin i još jednom poručio da je Vojska Srbije na „Pariz Er Šou 2019“ imala šta da vidi, ali “svakako i da ponudi”.

Današnjoj poseti Sajmu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je danas štand kompanije „Erbas”, na kojem je izložen višenamenski helikopter Erbas H-145M sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija „„Rosoboronexport”, „RSK MiG” i „Russian Helicopter” iz Ruske Federacije, „Thales” i „Safran” iz Republike Francuske, „Hensoldt” iz Savezne Republike Nemačke i „Rafael” iz Izraela.

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže, koji se održava od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.