Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
04.05.2019.

Ministar Vulin: Samo stabilna i sigurna Srbija može da vodi računa o pripadnicima službi bezbednosti



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ključeve od 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vulin je, nakon uručenja ključeva, istakao da Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima.
 
- Svi koji su svoju sudbinu vezali za sistem bezbednosti i Vojsku Srbije mogu da budu sigurni da će se o njima voditi računa i kada su aktivna vojna lica, ali i kada odu u penziju. Vojska brine o svojima, od dana kada uđete u vojsku, dokle god postojite, Vojska će nalaziti načina da brine o vama – naglasio je ministar odbrane.
 
Prema njegovim rečima, da bi Vojska mogla da brine o svojima, potrebna je jaka, stabilna, sigurna Srbija.
 
- Samo politički stabilna, mirna i sigurna Srbija može da vodi računa o svim pripadnicima službi bezbednosti, može da vodi računa o svojoj Vojsci, može da se oprema, naoružava, može da poboljšava kvalitet života svih pripadnika Vojske Srbije i na taj način čuva naš mir, način života i našu slobodu. Politička stabilnost je preduslov svakog drugog uspeha – poručio je ministar Vulin.

Stambeno pitanje danas je rešio i pukovnik Miroslav Terzić, zaposlen na Univerzitetu odbrane, a njegova nova adresa od sada će biti u novobeogradskoj ulici Jurija Gagarina.
 
- Zadovoljan sam stanom, uređen je solidno, a na stan sam čekao 22 godine. U stanu ću živeti sa suprugom i sinom – kaže pukovnik Terzić dodajući da je  veoma zadovoljan i što je stan na dobroj lokaciji.
 
Ključeve od stana danas je dobila i vojni službenik Gordana Bajić, zaposlena u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Beograd, koja je na stan čekala više od tri decenije.
 
- Dobila sam garsonjeru u ulici Cara Dušana u Zemunu i zadovoljna sam, a tu ću živeti sa kćerkom – kaže Gordana Bajić.