Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
16.03.2019.

Ministar Vulin: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o svojim pripadnicima




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, ključeve od 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nakon svečane dodele ključeva, ministar Vulin je istakao da svi oni koji svoju sudbinu vežu za Ministarstvo odbrane, za Vojsku Srbije, mogu da budu sigurni da će se o njima brinuti od dana kada uđu u Vojsku Srbije, pa do poslednjeg dana.

- Prošle godine smo rešili stambeno pitanje za 747 naših pripadnika, a ove godine nastavljamo sa tom praksom. Posebno smo zahvalni na inicijativi predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića na izgradnji stanova koji su veoma dostupni, veoma kvalitetni, za sve pripadnike struktura bezbednosti, a posebno Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Zato smo veoma ponosni što je počela izgradnja stanova u Nišu i u Vranju – poručio je ministar odbrane, koji koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Prema njegovim rečima, ove godine povećaće se broj onih koji će na taj način rešiti svoje stambeno pitanje.

- Na taj način ćemo dokazati još jednom koliko Srbija voli svoju Vojsku, koliko poštuje svoju Vojsku i koliko svako onaj koji postane deo Vojske Srbije može da bude siguran da će se o njemu i njegovoj porodici brinuti, rekao je ministar Vulin.

Krov nad glavom danas je dobio zastavnik Jovica Deljanin.

- Dobio sam stan u Paunovoj ulici, u Beogradu. Zadovoljan sam sa svojih 58 kvadrata. Žena, dete i ja, svi smo zadovoljni – izjavio je zastavnik Deljanin i zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za dobijeni stan.

Među onima koji su danas rešili svoje stambeno pitanje je i Milanka Katanić.

- Posle 40 godina radnog staža dobila sam stambenu jedinicu, svoj krov nad glavom. Zadovoljna sam i presrećna. Stan sam dobila u Beogradu. Uzbuđenje je veliko, jer krov nad glavom je velika stvar u životu – poručila je ona.

Stanovi u koje će se useliti aktivni i penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nalaze se u Beogradu, Apatinu, Zrenjaninu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu i Subotici.