Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
01.10.2018.

Ministar Vulin: U „Jumko“ verovao samo Aleksandar Vučić



Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Holding kompaniju „Jumko“ u Vranju povodom jubileja 58 godina rada te kompanije.

Ministar Vulin obišao je i proizvodne pogone „Jumko balistika“, kao i radne jedinice „Finalna proizvodnja“, „Dorada“ i „Tkačnica“.

On je istakao da su 2012. godine svi digli ruke od „Jumka“ i da je to bio napušteni objekat bez struje, da radnici nisu primali plate, da su štrajkovali i bili očajni.
 
- Samo je Aleksandar Vučić tada verovao u „Jumko“ i samo je on verovao da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke, ne samo od „Jumka“ nego ni od juga Srbije. Kao što vidite, pokazalo se koliko je bio u pravu. Danas je ovde oko 1.600 radnika, proizvodi se najmoderniji program, ljudi su zaposleni, imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost. Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije nastaviće da rade sa „Jumkom“ - poručio je ministar Vulin.
 
Ministar odbrane naglasio je da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od 1.167.000.000 dinara i to govori o našoj posvećenosti onome što „Jumko“ radi.

- Govori i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što „Jumko“ proizvodi. Ono što posebno raduje je da ova kompanija osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno. Država će nastaviti da ulaže u „Jumko“, jer samo ono što sami proizvedemo je zaista naše. Za sve ostalo, u nekom trenutku, neko može da kaže ne može, nema. Samo za onu tehnologiju i proizvodnju koju sami osvojite znate da će uvek biti tu za vas u svakom trenutku. „Jumko“ nam to omogućava i zato ćemo nastaviti da razvijamo odbrambenu industriju Srbije i preduzeća kao što je „Jumko“ - zaključio je ministar Vulin.
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji.
 
- To je veoma značajno za lokalnu samoupravu. Lepo je videti srećne i zadovoljne radnike koji mogu da planiraju svoju budućnost  i videti da je „Jumko“ ponovo motor razvoja lokalne samouprave - rekao je Milenković.
 
Prema rečima generalnog direktora kompanije „Jumko“ Branislava Trajkovića, ta kompanija svake godine, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva odbrane, ide u pravcu razvoja i prosperiteta i konstantno se unapređuje.
 
Nakon obilaska pogona, ministar Vulin prisustvovao je svečanoj sednici povodom jubileja kompanije „Jumko“.