Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
26.09.2018.

Ministar Vulin: EU da podrži hrabre napore predsednika Vučića



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas učestvovao na zajedničkom sastanku ministara odbrane država Zapadnog Balkana i ministra odbrane Austrije Maria Kunaseka, koji je održan u Gracu u sklopu aktuelnog predsedavanja Austrije EU, istakao je da EU treba da podrži hrabre i mudre napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pronalaženju održivog i trajnog rešenja između Srba i Albanaca.



"Dijalog koji se vodi između Beograda i Prištine, koji veoma hrabro i mudro vodi predsednik Aleksandar Vučić mora da dobije rešenje koje će biti održivo, trajno i sa kojim će moći da žive i Srbi i Albanci. Predsednik Vučić za svoje napore i velike lične i političke rizke koje preduzima ne dobija previše podrške EU“, naglasio je on.

Ministar Vulin je istakao da bi EU morala da zna da, ukoliko napori predsednika Vučića ne budu urodili plodom, onda će to biti problem koji će ostati u nasleđu budućim generacijama.



„EU ne može da se nada da će biti sigurna i stabilna, ako Balkan ne bude bio miran i stabilan. Bez dogovora Srba i Albanaca Balkan neće biti miran i stabilan, a onda Evropa neka dobro razmisli o svojoj budućnosti. Izbor je na njima“, podvukao je on.

Ministar Vulin je izrazio uverenje da, ako podrže predsednika Vučića i razumeju hrabrost sa kojom vodi dijalog, hrabrost koja nedostaje većini svetskih lidera, pa i lidera EU, onda će razumeti da je ovo način da konačno dođemo do trajnog i održivog rešenja, do mira za nas i našu decu.