Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
24.09.2018.

Promocija četvrte sezone serije „Vojna akademija“




 
Promocija četvrte sezone serije „Vojna akademija“, kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, održana je danas u Kino Sali u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.
 
Ministar Vulin istakao je da je ta serija značajno doprinela mogućnosti da se Srbija upozna s onim što naše kadete očekuje u Vojnoj akademiji, onim što jeste „najdragocenije i najlepše u vojnom pozivu – drugarstvo, odanost i ljubav prema svojoj otadžbini”.
 


- Ali više od bilo koje serije, više od svega, odnos prema vojsci se među Srbima gradi već vekovima, a kadeti su naši najbolji, najlepši i najpametniji i velika je čast biti među njima. Svako ko želi da postane pripadnik Vojske Srbije, ko želi da svoj život posveti odbrani države Srbije, treba da uđe u vojsku i to treba da uradi preko Vojne akademije. Ova deca su ponos naše zemlje, a ja zahvaljujem RTS-u i ekipi koja je radila na seriji „Vojna akademija” zato što su uspeli da prenesu duh Vojne akademije, naglasio je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, više od 1.300 pripadnika Vojske Srbije, uključujući i kadete, učestvovalo je u snimanju serije i svi rodovi Vojske bili su zastupljeni, tako da će gledaoci u novoj sezoni imati prilike da vide „čvrst vojnički život, baš onakav kakav on jeste, kako se vežba, kako se živi i kako se sanja za Vojsku Srbije”.
 
Jedan od glumaca u seriji Nebojša Milovanović istakao je da svaka sezona nosi nešto novo, a da ova deluje veoma osvežavajuće.
 
- U ovoj sezoni je priča jasnija i koherentnija u odnosu na prethodne sezone i siguran sam da će publika uživati. Patriotski momenat je dominantniji i ideja da od kadeta napravimo ozbiljne oficire je prevagnula, poručio je Milovanović.
 
Tamara Dragičević, jedna od glumica koja je pažnju publike privukla još u prvoj sezoni, rekla je da je novi serijal zanimljiviji, jer se prepliću priče starih kadeta, sada oficira, i novih mlađih kadeta.
 
- Smatram da će publici biti veoma uzbudljiva nova sezona, jer ima svega što je nedostajalo u trećoj sezoni – više vojnih vežbi i više kadrova s terena, naglasila je mlada glumica.
 


Saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Radio-televizije Srbije i produkcijske kuće „NIRA“ na snimanju serije „Vojna akademija“ traje već sedam godina. Za to vreme, na više od 400 lokacija, sa 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista, snimljene su 53 epizode jedne od najgledanijih serija na RTS-u.
 
Serija „Vojna akademija“ prikazuje život i školovanje u Vojnoj akademiji. Prva epizoda postigla je rekordnu gledanost – 2.220.000 gledalaca. Usledila je druga sezona, a potom je i snimljen film „Vojna akademija – novi početak“. Za samo dve nedelje prikazivanja, film je videlo više od 100.000 gledalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.
 
Nova, četvrta sezona serije imaće 15 epizoda, a emitovanje počinje 29. septembra, subotom na Prvom programu RTS-a, u 20 časova.