Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
10.08.2018.

Sastanak ministra odbrane i ambasadora Kine




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu Li Mančangom.
 
Tokom razgovora, ministar odbrane zahvalio je na principijelnom stavu i bezrezervnoj podršci Kine Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu posvećenost vojnoj neutralnosti.
 


Vulin i Mančang su istakli da su lični odnosi prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice vrhovnih komandanata i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Kine, Si Đinpinga, dali veliki doprinos i ubrzali saradnju ministarstava odbrane dve zemlje.
 
Ministar Vulin je naglasio da je strateško partnerstvo Srbije i Kine svetao primer međunarodne saradnje, naglasivši da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije, a Ministarstvo odbrane daje svoj puni doprinos uspostavljenom odličnom nivou saradnje i odnosa dve prijateljske zemlje.
 


Ministar Vulin je ambasadoru Mančangu zahvalio na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji će se održati u oktobru u Kini a koji mu je zvanično uputio ministar nacionalne odbrane Kine Vei Fenghe.