Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
09.07.2018.

Susret ministra odbrane i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za operacije rešavanja konflikata i stabilizacije Pitom Marokom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.



Današnji susret bio je prilika i da se razmene mišljenja o vojno-vojnoj saradnji, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i borbi protiv terorizma.

Na interesovanje Maroka u vezi sa ulogom medija i socijalnih mreža u Republici Srbiji u borbi protiv širenja nasilnog ekstremizma, ministar Vulin je preneo da su Srbija i Ministarstvo odbrane otvoreni za dijalog i razmatranje projekata od zajedničkog interesa u toj oblasti, imajući u vidu da su regionalna saradnja i razmena informacija od krucijalnog značaja za jačanje bezbednosti svih građana.



Vojska Srbije, ocenio je ministar Vulin, razvija svoje kapacitete za borbu protiv savremenih pretnji realizacijom vežbi kakva je združena vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Cyber Tesla“, pri čemu se u rad timova uključuju i predstavnici privatnog i javnog sektora u Republici Srbiji koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

Ministar Vulin je ukazao i na izuzetnu ulogu Srbije tokom najintezivnijeg perioda migrantske krize, kada su zajedničkim naporima svih bezbednosnih institucija naše zemlje doprinelo boljoj bezbednosti i borbi protiv terorizma i verskog ekstremizma.