Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
21.04.2018.

Vojska Srbije nastavlja da vodi računa o stambenim potrebama svojih pripadnika




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve 19 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Dodeljeni stanovi su u Beogradu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Pančevu i Kruševcu.

Prema rečima ministra Vulina, od 2017. godine do danas, Vojska Srbije je svojim pripadnicima dodelila 234 stana.



- Mimo toga, Fondo SOVO je rešio stambeno pitanje za još 150 naših vojnih penzionera, a više od 400 naših pripadnika je kroz program povoljnog kreditiranja rešilo svoj životni problem. Vojska Srbije će nastaviti da vodi računa o stambenim potrebama svojih pripadnika i samo kao celina paketa, kao celina poboljšanja kvaliteta života i rada pripadnika Vojske Srbije, možemo da se nadamo da ćemo imati mnogo više zainteresovanih da svoj život provedu u Vojsci Srbije, istakao je ministar odbrane.

On je napomenuo da je potrebno rešiti stambeno pitanje i pitanje posla i za porodice naših pripadnika.

- Potrebno je obezbediti i najbolju zdravstvenu zaštitu, nove i moderne sisteme naoružanja, a patriotizam i ljubav prema domovini se u Vojsci Srbije nikada i nisu dovodili u pitanje, zaključio je ministar Vulin.

Slobodanka Nikolić, jedna od dobitnica ključa svog novog stana na Bežanijskoj kosi, nije krila sreću jer je na ovaj dan čekala 28 godina. Kako kaže i njena unuka, studentkinja medicine je veoma uzbuđena zbog ovog lepog događaja.



Zastavnik Nikola Brojčin čekao je stan 27 godina.

- Dobio sam stan na Bežanijskoj kosi i veoma sam zadovoljan. Hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što su meni i mojoj porodici omogućili da imamo stan i da ne živimo više u tuđim stanovima, rekao je zastavnik Brojčin.

Za zastavnika Viktora Stankovića ovo je jedan od najbitnijih dana u životu.

- Zahvalio bih ljudima koji vode Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije što su mi omogućili da rešim stambeno pitanje. Verujem da će u narednom periodu zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije brže rešavati stambeno pitanje, jer sam ja čekao 20 godina, istakao je zastavnik Stanković.