Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
16.04.2018.

Ministar Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija





- Naravno da Ramuš Haradinaj baš kao ni Hašim Tači ne može da ugrozi mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Republike Srbije i uostalom zbog toga Vojska Srbije i postoji. Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Republike Srbije i uostalom čitavom Balkanu, izjavio je ministar Aleksandar Vulin komentarišući navode premijera tzv. Republike Kosova Ramuša Haradinaja o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu.

On je naglasio da ono što zabrinjava jeste činjenica da čitava Evropska unija i NATO tako upadljivo ćute i kada Hašim Tači poziva na oružje i preti puškama i kada Ramuš Haradinaj govori o nekakvom istočnom Kosovu.

 - Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO pakta za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu. Vreme je da progovore.