Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
26.12.2017.

Još uspešnija saradnja sa Ruskom Federacijom



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Vasiljevičem Čepurinom, sa kojim je razgovarao o uspešnoj saradnji u prethodnom periodu, kao i o planovima za narednu godinu.

Ocenjeno je da je nedavna poseta predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića Ruskoj Federaciji izuzetno doprinela unapređenju saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja. Takođe, lični odnos poštovanja i uzajamnog razumevanja koje su razvili predsednici Putin i Vučić omogućava dalje produbljivanje saradnje između dve države. Upravo zato smo posebno zahvalni na spremnosti Ruske Federacije da se, ukoliko dođe do promene formata pregovora sa Prištinom, aktivno uključi u proces. 

Dokaz uspešne saradnje između ministarstava odbrane je donacija šest aviona tipa MiG-29, kao i očekivani nastavak vojno-tehničke saradnje, što je veliki doprinos procesu modernizacije Vojske Srbije, uključujući tu i pomoć u drugim sredstvima vojne tehnike, kao što su tenkovi T-72 i oklopna vozila pešadije, čija realizacija se očekuje u narednom periodu. 

Kao vojno neutralna zemlja, Srbija će nastaviti da razvija aktivan i partnerski odnos i sa Istokom i sa Zapadom.