Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
03.12.2017.

Zahvalnost vrhovnom komandantu



Ministar odbrane  Aleksandar Vulin, prilikom ispraćaja pripadnika Treće brigade u mirovnu misiju u Liban, istakao je da se o Vojsci Srbije danas brine.
 
- Vojska Srbije je ponos našeg naroda i naše zemlje, najpoštovanija i najvoljenija institucija i zato hoću još jednom da zahvalim vrhovnom komandantu Vojske Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću na ličnom doprinosu i na tome što ne prođe dan a da se ne uveri kakva je gotovost naše vojske, kakvi su problemi i kako može da se pomogne. 
Nakon sastanka u Generalštabu, gde smo načelnik Generalštaba, general Diković i ja imali čast i obavezu da referišemo o stanju naše Vojske, donete su značajne odluke koje će poboljšati i materijalni položaj naše vojske i borbenu gotovost.  Želim da se zahvalim za nagradu od 10.000 dinara koju će dobiti svaki pripadnik bezbednosnog sektora u ovoj zemlji, ali isto tako i zbog otpočinjanja projekta masovne stambene izgradnje za sve pripadnike bezbednosnog sektora, zbog jačanja naše vojske i zbog otvorenog konkursa za stalni prijem pripadnika naše vojske. 
 
Omogućene su i važne stvari kao što je vojno obrazovanje,  srednji nivo,  ali i ponovno uvođenje morala u našoj Vojsci, ne zato što ga nije bilo, uvek ga je bilo i uvek će ga biti, već zato što treba da postoji u formacijskom smislu.  U nekim ranijim vremenima kad smo se stideli sebe, onda smo ga ukidali. Zahvaljujući drugačijoj politici,  zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, ne da se niko ne stidi, nego smo ponosni na svakog pripadnika vojske, i one koji su bili u Vojsci Srbije i koji su sada, kao i na ovu decu koja se tek spremaju da to postanu.
 
Govoreći o prekjučerašnjem sastanku s predsednikom Srbije i ministrom odbrane, general Diković je istakao da je definitivno definisano sve ono što je potrebno za Vojsku Srbije.
 
- Posebno je važno da je predsednik Republike Srbije sve naše predloge prihvatio i još dodao nekoliko, izdao i nekoliko zadataka u smislu jačanja sposobnosti naše Vojske.  Za pripadnike Vojske Srbije i snage bezbednosti idu daleko bolji dani ali oni donose i više obaveza. Da sve ono što treba još kvalitetnije i brže ispunimo, rekao je načelnik Generalštaba.