Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.12.2017.

Medijski trening za rukovodioce VMA



U organizaciji Uprave za odnose sa javnošću, a uz podršku Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu, u Kovačici je danas počeo dvodnevni medijski trening i trening kriznog komuniciranja za pripadnike Vojnomedicinske akademije koji se nalaze na rukovodećim dužnostima.

Otvarajući trening, kapetan bojnog broda Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose sa javnošću je istakao značaj saradnje sa medijima, naročito u instituciji kakva je Vojnomedicinska akademija, koja zhvaljujući  svom profesionalnom radu, ali i medijima, uživa veliko poverenje građana.

Pukovnik Sajmon Ficgibon, izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva je rekao da je privilegija imati ovakve vrste obuka, jer se dobrom saradnjom sa medijima omogućava  i bolje razumevanje našeg svakodnevnog posla i onoga u čemu smo najbolji.

Cilj medijskog treninga je razvoj kapaciteta u oblasti odnosa sa javnošću medicinskog osoblja na Vojnomedicinskoj akademiji i  unapređenje odnosa sa medijima. Poseban fokus će biti na unapređenju veština komuniciranja u kriznim situacijama.

Medijski trening zajednički realizuju eksperti iz Združenog centra za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva i Uprave za odnose sa javnošću.