Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.12.2017.

Podrška Odbrambenoj industriji Srbije



Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin danas je u Sektoru za materijalne resurse održao sastanak sa rukovodstvom, nadzornim odborima i sindikatima fabrika Odbrambene industrije Srbije.
 
Na skupu je bilo reči o aktuelnom stanju i problemima s kojima se suočavaju ali i statusu poslovanja fabrika te strateški važne industrije kao i o nivou implementacije investicija i očekivanim rezultatima.
 
U konstruktivnom tonu bilo je reči o međusobnim odnosima unutar sindikalnih organizacija u fabrikama kao i o zahtevima za unapređenjem razvoja za potrebe Vojske Srbije, posebno o programu razvoja i opremanja novim naoružanjem i vojnom opremom, koje treba da proizvede odbrambena industrija Srbije. Plan je da to bude na daleko većem nivou nego što je bilo poslednjih godina.
 
Na sastanku je iskazana potreba ubrzanog zapošljavanja, u skladu sa potrebama proizvodnje kao i poboljšanja uslova rada ali i prepoznavanja posebnog statusa kolektiva koji čine Odbrambenu industriju Srbije.
 
Dogovoreno da svi daju maksimalan doprinos kako bi se stvorili uslovi da se sve dogovorene aktivnosti nesmetano realizuju i da se stanje popravi gde god je moguće, a ministar Vulin je pružio garancije da će Ministarstvo odbrane, u koordinaciji sa ostalim državnim organima i ministarstvima, učiniti sve kako bi se stvorili uslovi da problemi industrije u tranziciji budi otklonjeni, kao i da konverzija dugova bude dovedena do kraja,  uz stvaranje uslova da se ubrzaju administrativni postupci u svemu što je smetnja uspešnom poslovanju fabrika Odbrambene industrije Srbije.