Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
29.08.2017.

Strelište Vrtogoš prioritetan objekat vojne infrastrukture



Odgovarajući na novinarsko pitanje o aktuelnim radovima na strelištu Vrtogoš i saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja, ministar Vulin je izjavio da je Vrtogoš jedan od prioritetnih objekata vojne infrastrukture, odnosno za povećavanje naših operativnih kapaciteta za obuku i za nastavu, koji se završava.

- Kada završimo Vrtogoš onda ćemo moći da kažemo da je baza „Jug“ sigurno regionalni centar za obuke, naročito kada su u pitanju mirovne operacije. U Vrtogoš smo do sada uložili nekih 59,7 miliona dinara i uložićemo još 212 miliona dinara. Želim da se zahvalim oružanim snagama SAD koje su nam obezbedile donaciju od oko 900.000 dolara. Kada završimo Vrtogoš, naša vojska će moći da uvežbava gađanje na svim pešadijskim kalibrima, uvežbavaće gađanje iz konvoja, a biće tamo i mini poligon za oklopne jedinice, moći će da se uvežbava i gađanje iz ručnih raketnih bacača. Kada završimo Vrtogoš, koji nam je veoma važan, moći ćemo da kažemo da je nivo naše mogućnosti za obuku jedinica značajno povećan – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, rok za završetak radova na strelištu Vrtogoš je 2018. godina i do sada se poštuje dinamika radova.