Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
10.08.2017.

Pripadnici Kopnene vojske na vežbi u Rusiji



Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske učestvuju na taktičkoj vežbi sa bojnim gađanjem Zapadnog vojnog okruga u Ruskoj Federaciji.

U toku vežbe, koja je počela 6. avgusta na poligonu „Kirilovski“ u Viborskom rejonu Lenjingradske vojne oblasti, srpski vojnici su sa svojim ruskim kolegama izvršili marš i posedanje dodeljenog rejona u uslovima dejstvovanja diverzanstskih grupa i nezakonitih oružanih formacija neprijatelja, izveli izviđačko-istraživačka dejstva u dodeljenoj zoni odgovornosti, zatim elastičnu odbranu i uništavanje vazdušno-desantnih grupa i obuhvatnih odreda neprijatelja.

Osim unapređenja nivoa obučenosti za izvršavanje namenskih zadataka, cilj vežbe je jačanje interoperabilnosti dveju vojski, a vežba predstavlja svojevrsnu priliku za usaglašavanje standarda za izvođenje zajedničkih taktičkih vežbi u budućnosti.

Pripadnici Kopnene vojske Vojske Srbije su jedini pripadnici stranih oružanih snaga na ovoj vežbi. Na vežbi se koriste oprema, naoružanje i vozila kojima su opremljeni pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije.

Srpski vojnici danas će odigrati i fudbalsku utakmicu sa ruskim kolegama.