Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
19.07.2017.

Ministar odbrane u Jugoimportu



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa rukovodstvom  J.P. Jugoimport SDPR. Na sastanku je bilo reči o stanju u Jugoimportu i Odbrambenoj industriji Srbije, rezultatima i planovima za naredni period.
 mod
Ministar odbrane i rukovodstvo Jugoimporta razgovarali su o tekućoj saradnji, investicionim projektima tog preduzeća u svojim zavisnim preduzećima i zajedno sa preduzećima Odbrambene industrije Srbije koje kontroliše Ministarstvo odbrane.
 
Tokom sastanka, ministar  odbrane je rekao da je Odlukom Vlade izdvojeno ukupno oko 49,9 miliona evra investicija radi modernizacije i unapređenja proizvodnih i remontnih kapaciteta srpske odbrambene industrije, te se potpunom realizacijom investicija Republike Srbije i sopstvenih ulaganja privrednih društava očekuje dalje unapređenje kapaciteta.
 
Vulin je naglasio da se u periodu od 2018. do 2020. godine očekuje rast godišnje prodajne sposobnosti na oko 780 miliona dolara, što je od velikog značaja i za Jugoimport koji je jedan od najvećih izvoznika naoružanja i vojne opreme.
 
Rukovodstvo Jugimporta obavestilo je ministra odbrane o toku svojih investicija u Uzićima, Velikoj Plani, Kovačkom centru u Valjevu, kao i o stanju u drugim kovačkim i livačkim kapacitetima.
 
Ministar Vulin i rukovodstvo Jugoimporta su se saglasili da je veoma značajno dalje ulaganje u fabriku Utva i srpsku vazduhoplovnu industriju uopšte.
 
U skladu sa posebnim odlukama Vlade, preduzeće  Jugoimport SDPR ostvaruje uspešnu saradnju u obezbeđenju usluga izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, razvija i proizvodi više sistema koji se uvode u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije.
 
Napominjemo da je u prethodnom periodu Jugoimport  Vojsci Srbije donirao značajne sisteme naoružanja i vojne opreme.