Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
19.05.2017.

Razgovor ministra odbrane sa podoficirima i profesionalnim vojnicima Garde



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa podoficirima i profesionalnim vojnicima Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Razgovor ministra odbrane sa podoficirima i profesionalnim vojnicima Garde 
U nastavku neposrednih razgovora sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ministar odbrane je podoficire i profesionalne vojnike upoznao sa planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i sa paketom mera koji će dodatno poboljšati položaj zaposlenih u sistemu odbrane.
 
Ministar Đorđević je istakao da se veliki deo problema i nedoumica pripadnika Vojske Srbije može rešiti u otvorenoj komunikaciji i da će i u narednom periodu nastaviti sa sastancima ovog tipa.
 
- Ugovori sa pojedinim trgovačkim lancima, zatim povoljnosti za kupovinu knjiga i školskog pribora, turističkih aranžmana, vozila i mogućnosti ostvarivanja i do 7 odsto popusta za nabavku goriva na NIS-ovim pumpama, neće rešiti sve probleme naših pripadnika, ali će poboljšati položaj zaposlenih u sistemu odbrane, rekao je ministar Đorđević. On je napomenuo da će Ministarstvo odbrane konstantno raditi na unapređenju materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 Razgovor ministra odbrane sa podoficirima i profesionalnim vojnicima Garde
Ministar Đorđević je dodao da je nedavno imao sastanke i sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, kao i sa predstavnicima „Srbijašume“ i „Vojvodinašume“ sa kojima je razgovarao o mogućnostima preuzimanja poslova održavanja zelenih površina i šumskih kompleksa u vojnim objektima. Podsetio je da je sa predstavnicima kompanije SBB razgovarao o pomoći za unapređenje uslova za život i rad pripadnika Vojske Srbije i MUP koji svoje poslove obavljaju u sastavu Zajedničkih snaga za obezbeđenje državne granice i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Đorđević je zaključio da će se ovakvi sastanci sa pripadnicima Vojske Srbije nastaviti, a da će u razgovoru sa javnim preduzećima i privatnim kompanijama i dalje nastojati da pronađe modalitete za poboljšanje standarda pripadnika Vojske Srbije.