Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
18.05.2017.

Donacija ženskoj fudbalskoj ekipi Vojne akademije



Povodom donacije Kompanije Mocart ženskoj fudbalskoj ekipi Vojne akademije danas je u Sportskom centru VA, revijalnom utakmicom, novinarima predstavljen tim koji je od osnivanja 2014. godine, učestvovao u brojnim vojnim i gradskim sportskim takmičenjima različitog nivoa. Mada mlada ekipa, koju čine većinom kadetkinje, ali i profesionalni oficiri Vojske Srbije, mogu da se pohvale mnoštvom medalja, uglavnom najsjajnijih. Na takmičenju „Igrajmo za 16“ devojke s Vojne akademije učestvovale su četiri puta i osvojile dva puta prvo, a po jednom drugo i treće mesto, uz redovna priznanja za najbolju igračicu, strelca i golmana.

Ženska kadetska fudbalska ekipa pokrenula je Osmomartovski futsal turnir koji se, uz sve više učesnika, održava na Vojnoj akademiji. Ove godine futsal ekipa Vojne akademije prvi put je odigrala i nekoliko međunarodnih utakmica sa koleginicama iz Ujedinjenog kraljevstva i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a u narednom periodu očekuje ih, između ostalog i učešće na međunarodnom turniru na Košutnjaku krajem maja. U septembru ženska fudbalska ekipa Vojne akademije, koju od osnivanja trenira Ranka Tomić, gostuje u Velikoj Britaniji, dok će prijateljski meč sa ekipom bugarske vojske odigrati na srpsko-bugarskoj granici.

Ženski futsal je tek jedna od oko 25 sportskih sekcija na Vojnoj akademiji, a njene članice su, pored kadetkinja, oficiri i podoficiri Vojne policije i Kopnene vojske.

Zahvaljujući Kompaniji Mocart na doniranim dresovima i trenerkama za žensku futsal ekipu,  potpukovnik dr Dragan Todorov, načelnik Odseka za vojni sport u Vojnoj akademiji naglasio je da sport obuhvata značajan deo obrazovnog i nastavnog procesa, ali i vaspitavanja kadeta i kadetkinja. Posebno je značajan u razvijanju takmičarskog duha koji se manifestuje i kroz rad sportskih sekcija, istakao je potpukovnik Todorov uručujući predstavniku Kompanije Mocart Zahvalnicu i Malu plaketu Vojne akademije za dugogodišnju uspešnu saradnju.