Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.08.2016.

Seminar o radu kadrovske službe



U organizaciji Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, danas se u Domu Garde na Topčideru, petu godinu za redom, održava Seminar o radu organa kadrovske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Skup je otvorio v.d. pomoćnika ministra za ljudske resurse Miloš Janković, koji je prisutnima čestitao Dan kadrovske službe i istakao veliki značaj ovakvih seminara, na kojima se interaktivnim pristupom predlažu dobra rešenja na bazi iskustva i boljeg sagledavanja iz perspektive svakodnevnog rada u sistemu.

– Siguran sam da će i u plenumu i tokom radionica biti identifikovani bitni momenti i problemi u funkcionisanju najvažnijeg potencijala sistema odbrane, ljudskih resursa, odnosno ljudi, rekao je pomoćnik ministra i najavio niz zakonskih novina, i u tom smislu posebno istakao Zakon o vojnom obrazovanju, koji je u fazi javne rasprave i treba da donese značajan iskorak u oblasti koju uređuje.

U uvodnoj reči, načelnik Uprave za kadrove brigadni general Dragosav Lacković, podsetio je da je seminar, koji je tematsko-stručnog karaktera, već tradicionalno okupljanje i uveo prisutne u temu kako danas izgleda upravljanje ljudskim resursima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i šta su smernice za rad u toj oblasti u budućnosti.

Na seminaru učestvuje 110 lica iz organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pripadnika kadrovske službe, a predavači su predstavnici Uprave za kadrove i Odeljenja za razvoj psihološke delatnosti Sektora za ljudske resurse.

Kroz interaktivan pristup obrađuju se važne teme među kojima je i problematika koja se odnosi na prijem civilnih lica u službu, odnosno definisanje jedinstvenog postupka i procedure prijema. Razmatranje svih tema biće konkretan doprinos izgradnji efikasnijeg sistema upravljanja ljudskim resursima u sistemu odbrane.

photoFOTOGALERIJA