Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.08.2016.

Intenziviranje saradnje sa kineskim kompanijama



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je delegaciju kineske komapnije ~CPMIEC~, koju je predvodila potpredsednik kompanije Teng Čunhui~ (Mrs. Teng Chunhui)~.

Đorđević i Čunhui razgovarali su o daljem unapređenju i konkretizaciji saradnje, pre svega vojno-ekonomske i naučno-tehničke.

Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Sporazum o saradnji odbrambenih industrija, što je osnova za dalji razvoj prijateljskih odnosa dve zemlje, istakao je ministar odbrane na sastanku.

Sagovornici su se složili da su dve zemlje opredeljene za nastavak i intenziviranje vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje. Ove oblasti čine značajan segment rastuće privredne saradnje Srbije i Kine, rekao je Đorđević, a nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji dala je snažan impuls daljem intenziviranju saradnje.

Tokom posete našoj zemlji, privredna delegacija iz Kine obišla je Vojnotehnički institut i preduzeća odbrambene industrije Srbije i upoznala se sa istraživačkim i razvojnim kapacitetima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA