Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.03.2016.

Potpisan sporazum sa kineskom kompanijom




Potpisan sporazum sa kineskom kompanijomU Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba danas je potpisan Memorandum o razumevanju i partnerskoj saradnji između Ministarstva odbrane Republike Srbije i kineske kompanije ~ Huawei Technologies Co. Ltd ~.
 
Memorandum su, u prisustvu ministra odbrane Zorana Đorđevića i  ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, potpisali direktorka Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima pukovnik dr Katarina Štrbac i potpredsednik kompanije ~Huawei~ za Centralno-istočnu Evropu i Nordijsku regiju Guan Džun.
 
Memorandumom je regulisana tehničko-tehnološka saradnja i razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, na osnovu čega će dve strane uspostaviti viši nivo saradnje u toj oblasti.
 
Današnje potpisivanje Memoranduma predstavlja rezultat odlične saradnje u oblasti odbrane sa Narodnom Republikom Kinom koja u potpunosti prati visok nivo opštih i političkih odnosa dve zemlje.
 
Takođe, ovaj događaj je samo jedan u nizu koraka koje dve strane preduzimaju kako bi u zajedničkom interesu i na obostrano zadovoljstvo bile intenzivirane vojno-ekonomska i naučno-tehnička saradnja, uz razvoj saradnje u ostalim oblastima od značaja.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA