Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.03.2016.

Zoran Đorđević izabran za ministra odbrane




Na predlog predsednika Vlade Aleksandra Vučića, na Prvoj posebnoj sednici Narodne skupštine u 2016. godini, za ministra odbrane izabran je Zoran Đorđević koji je potom, kao član Vlade, pred Narodnom skupštinom položio zakletvu.

Zoran Đorđević je master ekonomskih nauka - oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd. Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama ~(Comtrade, Kabel-X...)~, a na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane je bio od avgusta 2012. godine.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija, a govori engleski i ruski jezik.

Rođen je u Beogradu 1970. godine, oženjen je i otac dvoje dece.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA