Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.02.2016.

Novi šef NATO kancelarije preuzeo dužnost



Novi šef NATO kancelarije preuzeo dužnostItalijanski brigadni general Ćezare Marineli preuzeo je dužnost šefa NATO vojne kancelarije za vezu od brigadnog generala Luća Bate na ceremoniji primopredaje dužnosti koja je danas održana u Domu Vojske.

Događaju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, načelnik štaba Komande združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju general-potpukovnik Leonardo di Marko, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, vlade i diplomatskog kora.

“NATO i Srbija imaju brojne praktične programe saradnje i Alijansa ostaje posvećena produbljivanju naših odnosa u oblastima od zajedničkog interesa”, rekao je brigadni general Marineli. “Posebno se radujem prilici da nastavimo podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u daljem sprovođenju reforme sistema odbrane”, dodao je Novi šef NATO kancelarije preuzeo dužnostnovi šef NATO kancelarije.

Brigadni general Bata završio je dvogodišnji mandat na čelu kancelarije koju je vodio i 2008. godine. “Pozdravljam predanost srpskih vlasti razvoju našeg partnerstva i želim uspeh brigadnom generalu Marineliju i njegovim saradnicima u daljem radu”, poručio je brigadni general Bata na ceremoniji.

Brigadni general Marineli je sedmi šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu od njenog osnivanja u decembru 2006. godine. Kancelarija olakšava saradnju Srbije s NATO-om u okviru programa Partnerstvo za mir, pomaže reformu sistema odbrane i pruža podršku aktivnostima u oblasti javne diplomatije.

photoFOTOGALERIJA