Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.06.2015.

Postavljanje pontonskog mosta na Lidu



Postavljanje pontonskog mosta na LiduMinistar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i predsednik opštine Zemun Dejan Matić, prisustvovali su danas završnim radovima na postavljanju pontonskog mosta ka popularnoj zemunskoj plaži Lido. To je bila prilika da među prvima pređu preko pontonskog mosta i obiđu pripadnike i logorske prostorije Rečne flotile koji su angažovani na njegovom postavljanju.

Ministar Gašić je izrazio zadovoljstvo što je Vojska Srbije bila u prilici da izađe u susret opštini Zemun kako bi svim građanima u letnjim mesecima omogućili da stignu do popularnog kupališta.

- Prošle godine, zbog katastrofalnih poplava, nismo bili u mogućnosti da postavimoPostavljanje pontonskog mosta na Lidu most jer su svi pononski čamci bili angažovani na saniranju posledica poplava – naglasio je minstar Gašić dodajući da je u saradnji sa opštinom Zemun građanima omogućen bezbedan prelazak ka plaži Lido.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da su na ovaj način, na veliku radost građana dve opštine, stvoreni uslovi za odmor i rekreaciju na plaži Lido, biseru Zemuna.

- Vodili smo računa o svemu, od spasilaca do medicinskog osoblja, tako da smo se potrudili da prisustvo građana bude potpuno bezbedno na ovom delu Velikog ratnog ostrva – poručio je predsednik opštine Zemun.

Postavljanje pontonskog mosta na LiduPrema rečima komandanta Rečne flotile kapetana bojnog broda Andrije Andrića, most je dužine oko 350 metara i nosivosti je 20 tona.

- Most je potpuno bezbedan i preko njega mogu da prelaze laka vozila po odobrenju kao i pešaci koji će koristiti plažu na Lidu. Postojaće i služba koja će obezbeđivati most, tako da su sve mere bezbednosti zagarantovane – ocenio je kapetan bojnog broda Andrić dodajući da je bilo potrebno oko osam časova da most, iz dve deonice, remorkeri dovezu iz Šapca, a isto toliko vremena je pontonircima bilo potrebno da ga postave.

Pontonski most, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, na čijem su dopremanju i postavljanju u prethodnim danima radili inžinjerci iz sastava Rečne flotile, Beograđani će moći da koriste sve do septembra.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA