Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.06.2015.

Unapređenje saradnje sa Republikom Turskom



Plan bilateralne vojne saradnje za 2015. godinu između ministarstava odbrane Republike Srbije i Republike Turske potpisali su načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac i izaslanik odbrane Republike Turske pukovnik Gundor Gundogdu.

Unapređenje saradnje sa Republikom TurskomSagovornici su konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane dobra, sa izraženom tendencijom daljeg kvalitativnog i kvantitativnog intenziviranja. Saglasili su se da su nedavno održane bilateralne odbrambene konsultacije u Ankari dale poseban kvalitet odnosima i unapređenju poverenja.

Kapetan bojnog broda Konjikovac izrazio je očekivanje da će saradnja u oblasti odbrane u narednom periodu dostići željeni nivo, u obostranom interesu, kroz intenziviranje u vojno-vojnom, vojnoobrazovnom i vojnoekonomskom domenu. On je istakao da će daljem kvalitativnom unapređenju saradnje u oblasti odbrane doprineti i planirani susreti visokog nivoa.

Pukovnik Gundogdu naglasio je da će realizacija aktivnosti iz Plana bilateralne vojne saradnje značajnije uticati na unapređenje saradnje.