Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.04.2015.

Potpisan plan bilateralne vojne saradnje sa Austrijom



Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac i izaslanik odbrane Republike Austrije u Beogradu pukovnik Tomas Ahamer potpisali su danas Plan bilateralne vojne saradnje dva ministarstva za 2015. godinu.

Planirane aktivnosti u 2015. godini omogućavaju nastavak saradnje u oblastima obuke i usavršavanja, vojne istorije, logistike i atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Kapetan bojnog broda Konjikovac rekao je da je Ministarstvo odbrane Republike Srbije posebno zainteresovano za razmenu iskustava po pitanju bezbednosnih i odbrambenih aspekata priključenja Evropskoj uniji.

Pukovnik Ahamer istakao je da je austrijska strana voljna da prenese iskustva u bezbednosnim i odbrambenim aspektima priključenja Evropskoj uniji i dodao da je moguća i saradnja u okviru Evropske odbrambene agencije i u okviru borbenih grupa Evropske unije.

Na kraju sastanka, dve strane potvrdile su da su u ovoj godini planirani zvanični susreti ministara odbrane i načelnika generalštabova dve zemlje.


photoFOTOGALERIJA