Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.06.2014.

Strani vojni predstavnici u Vojnoj akademiji



Strani vojni predstavnici akreditovani u Srbiji posetili su danas Vojnu akademiju u Beogradu.

Načelnik Sekretarijata Vojne akademije, pukovnik Miloljub Sretenović, gostima je prezentovao nastavne kapacitete te vojnoobrazovne ustanove koji omogućavaju realizaciju studijskih programa osnovnih akademskih studija, kao i programa karijernih usavršavanja oficira.

Tokom posete, strani vojni predstavnici obišli su kabinete Katedre naoružanja i opreme Kopnene vojske i Katedre vojnomašinskog inženjerstva i Centar za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

Najviše interesovanja gosti su iskazali za modalitete pomoću kojih je Vojna akademija uspela da u širi okvir obrazovnog sistema u Srbiji uklopi izučavanje specifičnih veština koje su vezane za obrazovanje budućih oficira za vojni poziv.

Na kraju posete odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica između ekipe domaćina i ekipe stranih vojnih predstavnika.

U ime asocijacije vojnih izaslanika u Beogradu, izaslanik odbrane Kraljevine Holandije, potpukovnik Robert Verbrug, izrazio je zahvalnost za dobru organizaciju i kvalitetan sadržaj posete.