Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2014.

Obeležena godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića



U okviru obeležavanja 15. godišnjice od herojske pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, u Osečini, Gornjem Crniljevu, Valjevu i selu Bujačić, 3. i 4.maja, održane su brojne prigodne manifestacije priređene u čast Milenka Pavlovića.

Nakon polaganja venaca na grobno mesto pukovnika Pavlovića na Bežanijskom groblju u Beogradu , u Osečini su pripadnici 204. vazduhoplovne brigade, negujući sećanje na svog ratnog komandanta, održali "Otvoreni čas" u OŠ "Braća Nedić".

U prisustvu članova porodice Pavlović, predstavnika opštine Valjevo i Osečina i brojnih građana, u prostoriji izlozbene galerije u Osečini otvorena je Izložba maketa i vazduhoplovnih predmeta. Izložbu je, u ime Ministra odbrane, otvorio pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković.

Centralni događaj 3.maja bila je Svečana akademija "Plava linija života", koja je održana u Domu kulture u Osecini. Na akademiji je pored prigodnog programa, prikazan i film "Let u smrt" u realizaciji RTS-a, a prisutnima su se obratili Predsednik opštine Osečina Nenad Stevanović i komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić.

U Gornjem Crniljevu, rodnom mestu pukovnika Pavlovića, služen je parastos poginulima i položeni su venci na spomen obeležje Milenku Pavloviću, a medicinski tim 204. vbr realizovao je akciju "Vojni lekar na selu".

Istovremeno, u Valjevu, na trgu Sv.Nikolaja, u 12.04 časova počeo je program i polaganje venaca na spomen obeležje Milenku Pavloviću. Zbog loših vremenskih uslova izostao je planirani nalet aviona MIG-29. Venac su pored brojnih delegacija, položile i delegacije Komande ViPVO i 204.vbr. U ime Komandanta ViPVO, prisutnima se obratio pukovnik Gordan Pavlović. Nakon toga su parastosom i polaganjem venaca u selu Bujačić, nadomak Valjeva (na mestu pada dela aviona) završene sve predviđene aktivnosti.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Бригадни генерал Предраг Бандић | FLV