Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2014.

Ansambl „Stanislav Binički“ u Švajcarskoj



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i najpoznatiji slovenački muzičar Manjifiko, održali su juče koncert u švajcarskom gradu Štansu, na velikom gradskom muzičkom festivalu Stansermusiktage. Ovogodišnji, jubilarni, 20. festival, održan je od 27. aprila do 4. maja.

Nastupom u ~Kollegium St. Fidelis~ promovisali su muziku iz jednog od najgledanijih filmova srpske kinematografije u poslednje dve decenije, „Montevideo, Bog te video“ i pesme s Manjifikovog albuma.

Uz desetak već poznatih pesama kao što su „Hir aj kam“, „Ubiću te“, „Samo malo“, „Zum zum kolo“, „Srpska posla“, ~„I think“~ i „Evo me narode“, kao i nekoliko novih među kojima su „Bosangero“, „Rambo“, ~„Land of champions“~ i ~„We’ll meet again“~ publika je uživala tokom nastupa. Neumorni posetioci uspeli su dva puta da „pozovu na bis“ muzičare i odslušaju još nekoliko pesama.

Umetnički ansambl nastupio je pod dirigentskom palicom majora Igora Mitrovića, a bend koji prati Manjifika čine bubnjar Šaci, basista Jan, violinista Matija, saksofonista i klarinetista Matej, gitarista Teo i trubač Ivan.

Pre koncerta, major Mitrović je istakao da je velika čast biti specijalni gost na jubilarnom muzičkom festivalu u Štansu.
- Biti specijalan gost na velikom festivalu, na glavnoj bini, velika je čast i, ujedno, priznanje za naš rad. Pored dobrog nastupa, važno je i u uniformi srpske vojske predstaviti sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u pravom svetlu. Očekujem dobru reakciju publike, i verujem da će ovo biti spektakularno veče - rekao je dirigent „Biničkog“.

Manjifiko je, takođe, pred nastup rekao da očekuje divan koncert i da se nada odličnom provodu. Istakao je da je zadovoljan kako zvuče nove pesme koje su uvežbali s orkestrom.

- Ovako sam zamišljao kako to treba da zvuči i izgleda. Verujem da ćemo tokom godine postići još bolje rezultate, jer ćemo imati više vremena da uvežbamo i ostale pesme koje nismo predstavili javnosti - rekao je Manjifiko i najavio da će tokom narednih meseci ponovo nastupati pred slovenačkom publikom, a nada se i beogradskom.

Štans je glavni grad kantona Nidvaldena u središtu Švajcarske. Nalazi se u dolini uz Firvaldštetsko jezero, a južno od grada prostiru se Alpi. Švajcarski Nemci čine tradicionalno stanovništvo grada i nemački jezik je zvanični u gradu i kantonu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава диригента Биничког | FLV
Изјава Мањифика | FLV
Утисци публике | FLV
Концерт | FLV