Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2014.

Pomoć za Jovanu Živković



Pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković  danas je uručio novčanu pomoć Snežani Živković, higijeničarki Vojne bolnice Niš, koju su prikupili pripadnici Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije za njenu teško bolesnu dvadesetpetogodišnju ćerku Jovanu.

Tom prilikom pomoćnik ministra Janković izrazio je nadu da će prikupljeni novac porodici Živković barem malo olakšati borbu sa bolešću i istakao da je ponosan što su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije još jednom pokazali da imaju veliko srce.

U humanitarnoj akciji, koju je krajem marta pokrenula Uprava za tradiciju,standard i veterane, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sakupili su 1.421.000 dinara, čime su ponovo pokazali svoju nesebičnu spremnost da pomognu.

Jovana se već dve godine unazad hrabro bori sa Hočkinovim limfomom. Nažalost, ni posle hemoterapije, zračne terapije i transplantacije matičnih ćelija njeno stanje nije bolje. Lekari su saglasni da joj je jedini spas terapija monoklonskim antitelom. S obzirom da lek nije registrovan u Srbiji, može se nabaviti samo u inostranstvu po ceni od 56 hiljada evra, što porodica Živković sama finansijski ne može da izdrži, posebno zbog neophodnosti što ranijeg otpočinjanja terapije.

U martu je u Velikoj sali Doma Vojske Srbije u Nišu održan koncert ansambla „Oro“, a sav prihod bio je namenjen za Jovanino lečenje.
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Уручивање помоћи | FLV