Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.03.2014.

Dodeljena priznanja i zahvalnice povodom jubileja VMA



Svečanim skupom u Vojnomedicinskoj akademiji, na kome su dodeljena priznanja i zahvalnice zaposlenima u toj ustanovi i saradnicima, obeležen je dan i 170 godina postojanja VMA.

Prisutnima se obratio načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković koji je tom prilikom rekao:

- Medicina je humana nauka i nema te tehnologije koja može da zameni ljudski faktor. Jer veliki ljudi su obeležili Vojnomedicinsku akademiju. Bez njih bi VMA bila još samo jedna bolnica. Zato ćemo nastaviti da ulažemo u obrazovanje i usavršavanje.

Na svečanosti su pročitana imena novih doktora nauka, koji su svoju doktorsku tezu odbranili tokom prošle godine. To su pukovnik asistent dr sc. med. Vlado Cvijanović, potpukovnici asistenti dr sc. med. Milorad Milivojević i dr sc. med. Mirko Resan, te asistenti dr sc. med. Aleksandra Vukomanović i dr sc. med. Ljubiša Ristić.

Ove godine je za najbolju organizacionu jedinicu VMA proglašena Klinika za anesteziologiju i intenzivnu terapiju.

Dobitnici ovogodišnjih medalja „dr Vladan Đorđević“, koje se šesti put zaredom dodeljuju najboljim vojnim i civilnim hirurzima, su general-major u penziji akademik prof. dr Antonije Škokljev i prof. dr Miroslav Milićević.

Proglašeni su autor i recenzent godine „Vojnosanitetskog pregleda”. Autor godine je prof. dr Zoran Slavković, načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, a recenzent godine je prof. dr Branka Nikolić, načelnik Odeljenja konzervativne ginekologije Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ u Beogradu.

Uručene su zahvalnice novinarima Ani Stamenković sa Radio-televizije Srbije, Ivani Vučićević sa Televizije Studio B, Danijeli Davidov-Kesar iz dnevnog lista „Politika“ i Marijani Vasiljević iz „Večernjih novosti“. Za uspešnu poslovnu saradnju zahvalnice su dobile firme ~„Gosper“, „Adoc“, „Farmalogist“, „Pharmaswiss“, „Phoenix Pharma“ i „Aptus“~.

Centralna proslava povodom jubileja VMA biće upriličena večeras svečanom akademijom u Domu Garde u Topčideru.




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић | FLV
Додела признања и захвалница | FLV