Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2014.

Sastanak pomoćnika ministra za politiku odbrane sa ambasadorom Tunisa



Pomoćnik ministra za politiku odbrane Miroslav Jovanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Tunis u Beogradu, Nj.E. Mažidom Hamlauijom.

Tokom razgovora potvrđena je snažna podrška najvišeg državnog rukovodstva Republike Tunis u očuvanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta Republike Srbije i njenim naporima za mirno i demokratsko rešenje pitanja statusa Kosova i Metohije, uz poštovanje Povelje i rezolucija Saveta bezbednosti UN.

Republika Tunis se zalaže za poštovanje odredbi međunarodnog prava i ovakav stav zastupa na skupovima regionalnih organizacija koje okupljaju arapske i afričke zemlje.

Istaknuto je da dobri politički odnosi dve zemlje predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje saradnje u oblasti odbrane, kao i da postoji obostrani interes za daljim jačanjem saradnje.

Zajednički je konstatovano da postoje značajne mogućnosti za proširenje bilateralne vojne saradnje između dva ministarstva odbrane, posebno u oblastima vojnog obrazovanja, vojne medicine i vojnoekonomske saradnje.

Na kraju sastanka, još jednom je potvrđen zajednički interes za unapređenje i intenziviranje saradnje u oblasti odbrane između dve strane.