Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.01.2014.

Sastanak sa delegacijom Grada Beograda



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane  Zoran Đorđević primio je danas delegaciju grada Beograda koju su činili Siniša Mali, predsednik privremenog organa u Gradu Beogradu, Vladan Vukosavljević, gradski sekretar za kulturu i Gorica Škipina, pomoćnik gradskog sekretara za kulturu.

Tema sastanka bila je realizacija projekta gradskog muzeja i iseljavanje Vojne štamparije iz objekta u Resavskoj ulici. Na sastanku je konstatovana dobra saradnja Ministarstva odbrane i Grada Beograda na projektu gradskog muzeja i razgovarano je o daljim planovima.

Ministarstvo odbrane izrazilo je spremnost da oslobodi prostorije u objektu na uglu Nemanjine i Resavske ulice za potrebe muzeja Beograda, u roku koji bude odgovarao Gradu Beogradu.

U međuvremenu Grad Beograd će, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, nastaviti sa rekonstrukcijom objekta, a Ministarstvo odbrane će pružiti svu neophodnu pomoć, kao i pri nedavno završenoj rekonstrukciji krova.

Sastanku su prisustvovali i pukovnik Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i potpukovnik Milanko Kovačević, direktor Vojne štamparije.