Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.01.2014.

Ministar odbrane u „Prvom partizanu“



Užičku fabriku municije „Prvi partizan“, velikog izvoznika u 68 država sveta, posetio je danas ministar odbrane Nebojša Rodić. Sa direktorom „Prvog partizana“ Dobrosavom Andrićem, ministar Rodić razgovarao je o poslovanju ove firme, koja je jedno od najuspešnijih privrednih društava naše namenske industrije, a zatim obišao proizvodne pogone.

– U današnjem razgovoru razmatrali smo ono što će se događati u poslovanju „Prvog partizana' u svetlu interesovanja države da pomogne namenskoj industriji. Juče smo s ministrom privrede Sašom Radulovićem dogovorili da se posebno sagledaju privredna društva iz ove grupacije koja imaju atraktivne razvojne programe. Ukazali smo na nužnost štednje i nadziranog zapošljavanja, budući da je odlukama Vlade Srbije, Ministarstvo odbrane odgovorno za privredna društva namenske industrije – izjavio je ministar Rodić.

Po njegovim rečima, Ministarstvo će „Prvom partizanu“ pomoći u nalaženju pravnih mogućnosti da  se nameni privede  još šest hektara prostora predviđenog za novu lokaciju fabrike i u obezbeđenju dela specifične opreme.

– Dogovorili smo da se prilikom boravka u SAD, kada će biti potpisana dva važna međudržavna dokumenta u cilju proširenja saradnje, realizuje i susret sa kompanijom ~'TR&Z'~, najvećim kupcem proizvoda „Prvog partizana“ u SAD – dodao je ministar Rodić.

Ministar odbrane potom je obišao proizvodne hale „Prvog partizana“, koje su i ove subote bile pune radnika u radnom zamahu radi ispunjenja rokova. Ova fabrika, inače, radi sve bolje, ostvaruje izuzetne izvozne rezultate, a municija sa oznakom „PPU“ tražena je širom sveta.