Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2013.

Poseta ministra odbrane Republike Moldavije



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić sastao se danas sa ministrom odbrane Republike Moldavije Vitaliem Marinucom.

Ministri su potpisali Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Moldavije, čime je stvoren pravni okvir za buduće aktivnosti u oblastima od obostranog interesa.

Istaknuta je zainteresovanost da se u narednom periodu preduzmu neophodne mere za razvijanje bilateralne vojne saradnje i jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa. Izražena je zahvalnost za odluku Moldavije da u okviru italijanskog kontigenta KFOR-a angažuje 41 vojnika.

Moldavskoj delegaciji će tokom dvodnevne posete biti predstavljeni kapaciteti Vojne akademije, Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije i Centra za mirovne operacije. Razgovaraće se o našim iskustva na putu evropskih integracija, u oblasti reforme sistema odbrane i izrade strategijskih dokumenata.

Osim sastanaka u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije predviđeni su sastanci u Narodnoj skupštini i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Дочек и разговори | FLV